this for escaping w3 validation warning

hide


Klassieke Homeopathie

Homeopathie heeft tot doel om op milde en duurzame wijze te genezen, waarbij het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt zonder daarbij de symptomen te onderdrukken. Het afweermechanisme wordt hierdoor versterkt op zowel psychisch als lichamelijk niveau. Een interessante film over de kracht van het zelfherstellend vermogen is hier te vinden.

Homeopathie (Oud Grieks voor: homoios, gelijksoortig en pathos, lijden of ziekte) is ontwikkeld door de Duitse arts Samuel Hahnemann (1755-1843) in de 18e eeuw.
Het basisprincipe van de klassieke homeopathie is dat het gelijke met het gelijksoortige genezen kan worden (Similia similibus curentur). Dat wil zeggen dan het klachtenbeeld van de patiënt verbetert en zelfs genezen kan worden door het toedienen van een geneesmiddel dat bij gezonde proefpersonen hetzelfde klachtenbeeld veroorzaakt. Hierdoor kan het zijn dat tijdelijk sommige klachten wat erger worden (dit noemen we de “begin verergering”), waarna ze fors verminderen of zelfs verdwijnen .

Homeopathie kijkt naar de individuele mens in alle aspecten. De klachten en symptomen van de ziekte kunnen zich op allerlei vlakken uiten. Homeopathie gaat daarom uit van een holistische benadering, waarbij zowel fysieke als mentaal emotionele aspecten meegenomen worden in de behandeling.
Aangezien ieder mens uniek is, zal ieder mens ook een ander homeopathisch geneesmiddel nodig hebben. Hierdoor is iedere homeopathische behandeling maatwerk.

 

Homeopathische middelen

Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong. De grondstof wordt opgelost en in een aantal stappen verdund en geschud, het zogenaamde “potentiëren”. Het extreem verdunde eindproduct, het homeopathische middel, laat de klachten zonder bijwerkingen verbeteren of zelfs verdwijnen. Het homeopathisch middel wordt toegediend in melksuiker bolletjes, die geïmpregneerd zijn met de geneeskrachtige stof.
Deze website geeft u informatie over het nut van homeopathie voor uw gezondheid en welzijn. De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft helaas verboden homeopathische middelen te noemen in relatie tot ziekten en klachten. Voor meer informatie over welk homeopathisch middel geschikt is voor u, kunt u het beste contact met mij opnemen.