this for escaping w3 validation warning

hide


Caroline van Asten, Klassiek Homeopaat

Persoonlijke achtergrond

Nadat ik afgestudeerd ben als HBO verpleegkundige in 1998 heb ik gewerkt in het ErasmusMC en heb ik daar ook de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige afgerond. Na een aantal jaren gewerkt te hebben op de intensive care, ben ik verder gegaan in de functie van transplantatiecoördinator. Sinds 12 jaar werk ik op de Hogeschool Rotterdam als docent. Eerst bij de opleiding tot HBO V (verpleegkunde) en sinds 6 jaar bij de BMH ( opleiding tot medisch hulpverlener). Sinds mijn werk als verpleegkundige is mijn aandacht uitgegaan naar milde en duurzame manieren van genezen. Al snel is mijn interesse gewekt in de alternatieve geneeswijzen. Na een zeer goede persoonlijke ervaring met klassieke homeopathie van mijzelf en mijn kinderen en heb ik besloten hierin een studie te volgen en dit prachtige beroep ook zelf te uit te gaan oefenen. LIJF Homepathie was geboren.

 

Klassiek homeopaat

Mijn studie tot klassiek homeopaat heb ik in januari 2017 afgerond. Deze vierjarige studie heb ik gevolgd aan het opleidingscentrum voor klassieke homeopathie (OCKH). Tijdens mijn studie heb ik een onderzoek gedaan naar verschillend behandelmethoden binnen de homeopathie en naar de behandelmethode van Samuel Hahnemann. Het eerste onderzoek heeft geresulteerd in een artikel  dat is gepubliceerd in een internationaal tijdschrift The Homeopatic Heritage en in het vakblad van de NVKH, Dynamics. Ook mijn afstudeeronderzoek is gepubliceerd in Dynamics. Tijdens mijn studie aan het OCKH heb ik tevens de driejarige videocourse van the International Acadamy of Homeopathy (IACH) van George Vithoulkas met goed gevolg afgerond. In het laatste jaar van mijn studie ben ik lid geworden van de werkgroep Kwaliteitsverbetering van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH), waarin wij werken aan de verbetering van de kwaliteitseisen en professionalisering van klassiek homeopaten. Na de afronding van mijn studie blijf ik verbonden aan de opleiding via de Alumnivereniging, waar wij regelmatig bijeenkomen voor supervisie, casusbespreking en nascholing. Ook begeleid ik stagaires homeopathie in mijn praktijk om hen in hun ontwikkeling tot homeopaat te begeleiden.

 

Docent homeopathie

Sinds september 2016 ben ik verbonden als docent aan het opleidingscentrum voor klassieke homeopathie (OCKH). Ik verzorg met veel enthousiasme lessen aan de studenten, begeleid hen in het onderzoek en werk mee aan ontwikkeling van het onderwijs vanuit mijn kennis en vaardigheden uit het onderwijs. Ik ben ook altijd bereid om lezingen en workshops te geven over homeopathie.